Podcast på youtube

Ukendt indsats hjælper os alle: Verdensmestrene gør som altid FN’s generalsekretær anerkendte forleden en helt særlig kæmpeindsats indsats.

Den involverer 25 MILLIONER mennesker og er sandsynligvis den største indsats overhovedet. I hvert fald når det gælder FN’s 17 Verdensmål. Hvis du nu tænker organisationer som Greenpeace, EU, eller måske Røde Kors, så kan du godt tænke om igen. Hvis du tænker de forskellige landes regeringer, så her et citat fra udsendelsen af den kendte erhvervsmand Lars Kolind: ”Politikere? Vor Herre bevares…” Indsatsen her kommer fra en helt anden og ganske uventet kant.


Her følger en ren solstrålehistorie du sikkert aldrig har hørt om.

”Det skal være skidt, før det kan blive godt”, siger mange .

Det er dog svært at forestille sig, at der skulle være noget som helst godt ved 2. Verdenskrigs rædsler… Eller?

Og så har vi det her citat:

- Det her er ikke en kamp højre og venstre fløjen, men om menneskehedens overlevelse.

Hvordan de to hænger sammen med 17 mål for hele kloden kan du høre i udsendelsen her, hvor tidligere chef for FN's generalforsamling Mogens Løkketoft medvirker.



Vi fortæller her en solstrålehistorie fra Afrika. Men også om et medie så stærkt, at det allerede nu hjælper millioner i 3. Verdens lande. Desværre er der også en meget blodig bagside. Hvad det er for et medie… ja, det kan du høre om lidt, når vi nu sender endnu et magasin i udsendelsesrækken ”Stemmer fra Verdensmålene”.

I denne udsendelse vil vi fortælle historien om en glemt humanitær krise og en organisation du med statsgaranti er medlem af, men bare ikke vidste, at den også beskæftigede sig med hjælpearbejde. Men det er ikke det hele. Vi fortæller også historien om en mand fra Bogense. Hvad han har med det hele at gøre? Ja, det kan du høre nu i vores udsendelse. Vi vil også komme ind på forskellen mellem udviklings- og nødhjælp, og hvorfor det ikke altid er nemt, at skille tingene ad.

Regnskoven brænder og sender kæmpe mængder CO2 ud i atmosfæren. Faktisk svarende til hele verdens bilpark. Regnskovene forsvinder med en hast, der er svært at begribe. ”Hvad så, og hvad kan jeg gøre ved det?”, tænker du måske. Jamen, så kommer her nogle fakta. Selv om regnskovene kun dækker syv procent af landjorden, anslår forskere, at halvdelen af jordens arter lever her - og skal man en tur på apoteket, er det værd at huske på, at omtrent en fjerdedel af al receptpligtig medicin har rødder i dyr, planter, svampe og mikroorganismer i de tropiske skove. Det er til gengæld ikke rigtigt at regnskovene er klodens lunger og er med til at producere den ilt du indånder, men de har en enorm betydning for vejrsystemerne. Hvordan det hænger sammen, og hvorfor netop indianere, advokater og en kommende EU traktat er vigtig, kan du høre i udsendelsen. Her vil du i øvrigt også høre om, hvad du kan gøre. For du kan faktisk gøre en del… det kan det danske landbrug i øvrigt også. Hør mere i videoen ovenover...

Verdensmål: Kan økonomisk vækst og klima gå hånd i hånd? I denne udsendelse prøver vi at kigge på, om rigdom altid behøver at gå ud over både naturen og klimaet. Kunne man forestille sig, at vi brugte pengene på en anden måde? En mere bæredygtig måde? Fx ved at bruge pengene på bøger og oplevelser i stedet? Så økonomiens og forbrugets fokus blev flyttet fra, hele tiden at købe noget nyt, til noget der ikke ødelægger den eneste beboelige klode i solsystemet? Ja, måske endda i universet? Et norsk studie viser overraskende, at ja… det kan vi godt. Hvordan vi få vækst og samtidig ikke øger vores CO2 forbrug er omdrejningspunktet for udsendelsen her. Vi har talt med en lang række forskere, og professor Christian Bjørnskov har både et par gode, og et par dårlige nyheder til dem der mener, at penge ikke betyder noget. Men generelt ser fremtiden faktisk ikke så mørk ud, som mange tror. Hør hvorfor.

© Copyright.  All Rights Reserved.

Stemmer fra Verdensmålene:

Andre steder du finder os er her:


På Facebook som en del af Den Elektroniske Folkeoplysning
https://www.facebook.com/elektroniskefolkeoplysning/


Youtube kanal

http://www.youtube.com/c/JanSimmen-efolkeoplysning


Presseomtaler:

Projektet "Stemmer fra Verdensmålene", om FN's 17 Verdensmål,  bliver ofte nævnt i medierne. Du kan du se nogle eksempler  ved at trykke her